Suflé špenátové

41 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý špenát omyjeme, vložíme do pánve a vaříme asi 5 minut na ztlumeném plameni, scedíme, vymačkáme z něj vodu, nakrájíme na kousky a dáme stranou.
  • 2
    Troubu zapneme na 180 ˚C. Vymažeme formu na suflé, vysypeme ji sýrem eidamem, postavíme na stranu. V pánvi rozehřejeme máslo, mléko, přisypeme mouku, ohříváme a mícháme, dokud se nezačne vařit, vaříme asi 3 minuty. Dáme do větší mísy, k tomu přidáme nakrájený špenát, postupně vlijeme žloutky, bílky ušleháme do tuha, nivu, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi.
  • 3
    Směs přendáme do formy, kterou už jsme připravili, posypeme zbytkem nivy a pečeme asi 30 minut, dokud těsto nevzejde a mírně neztuhne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.