Šumavská brusinková omáčka

20 min.

Ingredience

    • 0,5litrBrusinky
    • 4lžíceCukr krupice
    • 1,4decilitryVoda pitná
    • 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
    • 2špetkySůl
    • 0,5lžíceCitronová kůra
    • 0,5decilitrRum
    • 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
17 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
86 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a okapané brusinky dáme do hrnce, promícháme se 4 lžícemi cukru, přidáme 1 dl vody a brusinky krátce, necelou minutu, povaříme. V 0,4 dl si rozmícháme 2 lžíce Maizeny a vlijeme škrob do brusinek. Za stálého míchání vaříme další minutu. Poté hrnec odstavíme z plotny, omáčku ochutíme solí, nastrouhanou citrónovou kůrou a 0,5 dl rumu. Přimícháme 2 dl sladké smetany, necháme přejít varem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.