Šumavské koláče
50 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 60gramůDroždí
- 120gramůCukr krupice
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 3decilitryMléko polotučné
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
767 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
28 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Mouku, osolíme, přidáme vykynulý kvásek z teplého mléka, lžičky cukru a lžičky mouky, promícháme přidáme vejce, žloutky, změklé máslo, cukr a zbytek mléka, vypracujeme hladké těsto, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 2Vyválíme kulaté koláče, ozdobíme náplněmi dle chuti, tvaroh, povidla, mák atd. Ozdobíme mandlemi, dáme na plech s pečícím papírem a necháme jěště asi 20 minut kynout.
- 3Okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 13. 9. 2015
Šumavské koláče
Šumavské koláče jsem udělala na sobotní odpoledne, protože mi měla přijít návštěva. Byly dobré a dokonce mi i nakynulo těsto, což se mi občas nestane. Proto recept doporučuji a dávám pět hvězdiček.
Anonymní uživatel
ne 13. 9. 2015
Šumavské koláče
Zapomněla jsem napsat, že jsem si na ně udělala i drobenku z hrubé mouky (4 lžíce), moučkového cukru (2 lžíce) a másla (2 lžíce), protože u nás koláče s drobenkou prostě být musí, ale až je budu dělat jen pro sebe, tak je vyzkouším i bez drobenky. Byly totiž opravdu vynikající.
Anonymní uživatel
ne 13. 9. 2015
Šumavské koláče
😉