Sumec na víně se smetanou
35 min.
Ingredience
- 300mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 200mililitrůVíno bílé
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř bílý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůBrambory vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůSumec filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
42 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sumce stáhneme z kůže a nakrájíme na 4 díly. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a lehce obalíme v mouce.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo a porce sumce na něm osmahneme z obou stran. Podlijeme smetanou, přilijeme víno a zvolna povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
- 3Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.