Sumec smažený v těstíčku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
51 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
122 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.
  • 2
    Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.
  • 3
    Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.