Sumec smažený v těstíčku
40 min.
Ingredience
- 4špetkySůl
- 180mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceKřen
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 100gramůMouka polohrubá
- 1kilogramSumec filety
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
51 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
122 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného a naporcovaného sumce osolíme dvěma špetkami soli, vložíme do mísy a pod fólií necháme asi hodinu uležet. Porce během hodiny obrátíme a zalijeme 50 ml piva.
- 2Poté porce vyjmeme, osušíme a dosolíme špetkou soli. Porce potřeme hořčicí, obalíme v jemně ustrouhaném křenu a v hladké mouce. Poté protáhneme těstíčkem a smažíme pod poklicí v hlubší pánvi na rozpáleném oleji na menším plameni, aby se porce dobře propekly.
- 3Těstíčko připravíme rozmícháním 130 ml piva, 1 vejce, 1 bílku, špetky soli a 100 g polohrubé mouky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.