Šunka dušená v červeném víně
190 min.

Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 20kusůŠalotka
- 500gramůKarotka
- 500gramůCeler bulvový
- 2kusyHřebíček
- 1litrVíno červené
- 1lžíceCukr krupice
- 10,5kilogramůŠunka od kosti
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2170 kcal
Bílkoviny
156 g
Tuky
132 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Šunku z kýty (s kostí) vaříme asi 2 hodiny. Když začne měknout, odstraníme kůži s tukem.
- 2Šunku vložíme do hrnce, přidáme celé oloupané šalotky, kuličky vykrájené z očištěné mrkve a celeru, 2 roztlučené hřebíčky a vše zalijeme vínem a naběračkou vývaru ze šunky. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
- 3Po 30 minutách přidáme do omáčky trochu cukru a šunku často poléváme. Měkká šunka se bude pěkně lesknout.
- 4Hotovou šunku nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a poklademe šalotkou, kuličkami karotky a celeru a přelijeme ji šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.