Šunka dušená v červeném víně

190 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2170 kcal
Bílkoviny
156 g
Tuky
132 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku z kýty (s kostí) vaříme asi 2 hodiny. Když začne měknout, odstraníme kůži s tukem.
  • 2
    Šunku vložíme do hrnce, přidáme celé oloupané šalotky, kuličky vykrájené z očištěné mrkve a celeru, 2 roztlučené hřebíčky a vše zalijeme vínem a naběračkou vývaru ze šunky. Pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.
  • 3
    Po 30 minutách přidáme do omáčky trochu cukru a šunku často poléváme. Měkká šunka se bude pěkně lesknout.
  • 4
    Hotovou šunku nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a poklademe šalotkou, kuličkami karotky a celeru a přelijeme ji šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.