Šunka pečená v troubě
130 min.
Ingredience
- 20kusůHřebíček
- 0,25litrVíno bílé
- 10,5kilogramůŠunka od kosti
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1830 kcal
Bílkoviny
147 g
Tuky
131 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
342 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Šunku z kýty (s kostí) omyjeme studenou vodou a vložíme ji do pekáče kůžičkou dospod. Zalijeme 1/4l vína a 3/4l vroucí vody. Šunku pečeme za častého polévání vodou asi 2 hodiny.
- 2Potom maso obrátíme a kůžičku nakrájíme na čtverečky 1x1cm - řez nesmí být příliš hluboký. Do každého čtverečku zapíchneme hřebíček a pečeme za stálého polévání, až je šunka měkká a při píchnutí vidličkou vytéká čirá šťáva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 6. 2016
Šunka pečená v troubě
chytrý kuchař uvádí v receptu teploty pečení