Šunka pečená v troubě

130 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1830 kcal
Bílkoviny
147 g
Tuky
131 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
342 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šunku z kýty (s kostí) omyjeme studenou vodou a vložíme ji do pekáče kůžičkou dospod. Zalijeme 1/4l vína a 3/4l vroucí vody. Šunku pečeme za častého polévání vodou asi 2 hodiny.
  • 2
    Potom maso obrátíme a kůžičku nakrájíme na čtverečky 1x1cm - řez nesmí být příliš hluboký. Do každého čtverečku zapíchneme hřebíček a pečeme za stálého polévání, až je šunka měkká a při píchnutí vidličkou vytéká čirá šťáva.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 19. 6. 2016
Šunka pečená v troubě
chytrý kuchař uvádí v receptu teploty pečení