Šunka s broskvovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyHořčice
- 1lžičkaRýžový škrob
- 750gramůKompot broskvový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
18 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Šťávu z broskvového kompotu rozmícháme se škrobem. Plátky šunky, asi 1 cm silné, opečeme na másle z obou stran, tak aby byly po obou stranách zlatavě hnědé. Uchováme v teple.
- 2Do menšího hrnce dáme pomerančovou šťávu, cukr, hořčici a rozmíchaný škrob. Za stálého míchání směs povaříme, až omáčka dobře zhoustne. Potom do ní vložíme broskve, prohřejeme je a rozdělíme spolu s omáčkou na opečené plátky šunky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.