Šunka s pomazánkou a zeleným chřestem
24 min.
Ingredience
- 600gramůChřest zelený
- 3litryVoda pitná
- 1kusOkurka salátová
- 8plátkůŠunka dušená
- Krém
- 3lžíceHellmann's Majonéza originál
- 4lžíceMáslo pomazánkové
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
680 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý zelený chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé spodní části, v případě potřeby spodní část chřestu oloupeme a oddenky svážeme nití. V hlubším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody. Do vroucí vody vložíme svazky chřestu hlavičkami vzhůru. Hlavičky by měly vykukovat nad hladinu. Chřest vaříme přibližně 3-4 minuty. Opatrně vyjmeme a zprudka zchladíme (např. kostkách ledu).
- 2Zelenou salátovou okurku omyjeme, osušíme a kůru nakrájíme na tenké plátky, které podélně nakrájíme na "provázky" široké asi 5 mm. Ponoříme je do horké vody, ve které jsme vařili chřest a necháme je tam asi 2 minuty. Poté scedíme přes síto a zchladíme pod tekoucí vodou.
- 3V misce vyšleháme majonézu s pomazánkovým máslem, solí a pepřem. Velké plátky šunky potřeme připraveným krémem, do každého závitku položíme 2-3 oddenky chřestu. Plátky šunky stočíme a svážeme "provázky" z okurky. Závitky s chřestem poklademe ozdobně na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.