Šunka s pomazánkou a zeleným chřestem

24 min.
Evropa

Ingredience

  • Krém
    • 3lžíceHellmann's Majonéza originál
    • 4lžíceMáslo pomazánkové
    • 2špetkySůl
    • 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
2 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
680 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý zelený chřest omyjeme, odřízneme zdřevnatělé spodní části, v případě potřeby spodní část chřestu oloupeme a oddenky svážeme nití. V hlubším hrnci přivedeme k varu asi 2-3 litry vody. Do vroucí vody vložíme svazky chřestu hlavičkami vzhůru. Hlavičky by měly vykukovat nad hladinu. Chřest vaříme přibližně 3-4 minuty. Opatrně vyjmeme a zprudka zchladíme (např. kostkách ledu).
  • 2
    Zelenou salátovou okurku omyjeme, osušíme a kůru nakrájíme na tenké plátky, které podélně nakrájíme na "provázky" široké asi 5 mm. Ponoříme je do horké vody, ve které jsme vařili chřest a necháme je tam asi 2 minuty. Poté scedíme přes síto a zchladíme pod tekoucí vodou.
  • 3
    V misce vyšleháme majonézu s pomazánkovým máslem, solí a pepřem. Velké plátky šunky potřeme připraveným krémem, do každého závitku položíme 2-3 oddenky chřestu. Plátky šunky stočíme a svážeme "provázky" z okurky. Závitky s chřestem poklademe ozdobně na mísu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.