Šunka z králičího masa
150 min.
Ingredience
- 1100gramůKráličí maso
- 30gramůSůl
- 50mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 1kusVepřová střeva tenká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Cukr
2 g
Vápník
17 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, část masa můžeme umlít. Přidáme 30 g soli, dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme šišku. Necháme v chladničce do druhého dne uležet.
- 2Potom do směsi přimícháme trochu vlažné vody a cukr, znovu propracujeme a ještě chvíli necháme rozležet.
- 3Masovou hmotu naplníme do tlačenkového střívka, na koncích dobře zavážeme. Vložíme do hrnce s vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hodiny.
- 4Šunku necháme vychladnout, podáváme nakrájenou na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.