Šunka z králičího masa

150 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1100gramůKráličí maso
    • 30gramůSůl
    • 50mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1kusVepřová střeva tenká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Cukr
2 g
Vápník
17 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a vykostěné králičí maso nakrájíme na kostičky, část masa můžeme umlít. Přidáme 30 g soli, dobře promícháme a ze směsi vytvarujeme šišku. Necháme v chladničce do druhého dne uležet.
  • 2
    Potom do směsi přimícháme trochu vlažné vody a cukr, znovu propracujeme a ještě chvíli necháme rozležet.
  • 3
    Masovou hmotu naplníme do tlačenkového střívka, na koncích dobře zavážeme. Vložíme do hrnce s vařící vodou a zvolna vaříme asi 2 hodiny.
  • 4
    Šunku necháme vychladnout, podáváme nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.