Šunkový aspik
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůŠunka krůtí
- 66gramůŽelatina
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
92 mg
Cukr
358 mg
Postup přípravy
- 1Želatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Když tekutina začne vřít, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
- 2Do formy na chlebíček nalijeme tenkou vrstvu připravené želatiny a formu dáme na 3 minuty do mrazáku.
- 3Zbylou želatinu smícháme s nasekanou petrželkou a se šunkou nakrájenou na kostičky.
- 4Polovinu směsi dáme do formy a necháme na mrazáku 15 minut.
- 5Nakonec vlijeme do formy zbylou směs a aspik necháme v chladničce uležet asi 2 hodiny.
- 6Před vyklopením namočíme spodní část formy do teplé vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.