Šunkový aspik

40 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
60 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
1 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
92 mg
Cukr
358 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Želatinu v prášku (2 sáčky) vsypeme do kastrolu s 500ml vody, rozmícháme a za stálého míchání zvolna přivedeme k varu. Když tekutina začne vřít, odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
  • 2
    Do formy na chlebíček nalijeme tenkou vrstvu připravené želatiny a formu dáme na 3 minuty do mrazáku.
  • 3
    Zbylou želatinu smícháme s nasekanou petrželkou a se šunkou nakrájenou na kostičky.
  • 4
    Polovinu směsi dáme do formy a necháme na mrazáku 15 minut.
  • 5
    Nakonec vlijeme do formy zbylou směs a aspik necháme v chladničce uležet asi 2 hodiny.
  • 6
    Před vyklopením namočíme spodní část formy do teplé vody.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.