Šunkový nákyp s chřestem
60 min.
Ingredience
- 120mililitrůBešamel
- 2špetkyPepř černý mletý
- 30gramůSýr Parmezán
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůChřest bílý
- 3kusyVejce slepičí
- 300gramůŠunka dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
196 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
347 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Šunku umeleme na strojku, opepříme, vmícháme bešamel, strouhaný sýr a žloutky. Vypracujeme těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní třetinu těsta. Na těsto poklademe chřest, zakryjeme druhou třetinou těsta, znovu dáme vrstvu chřestu a třetím dílem těsta vše zakryjeme. Vložíme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně půl hodiny.
- 3Nákyp naporcujeme a podáváme jako lehký předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.