Šunkový obložený talíř
19 min.
Ingredience
- Obložený talíř:
- 60gramůŠunka parmská
- 4lžíceSýr Gran Moravia
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- 1šálekPampeliškové listy
- 1šálekRukola
- Vařené vejce
- 250mililitrůVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme mladé listy pampelišky a rukoly. Sýr Gran Moravia nakrájíme na struhadle na tenké plátky - lístky. Čerstvé vajíčko uvařené natvrdo (vaříme ho 8-9 minut) oloupeme a vychlazené rozkrájíme na čtvrtky.
- 2Šunku pokrájenou na tenké plátky stočíme do kornoutků, které poklademe do středu talíře jako květ. Okolo šunky rozložíme listy rukoly a pampelišky, na ně poklademe čtvrtky vajíčka, listy a vajíčko pokapeme olivovým a chilli olejem, vše posypeme nastrouhaným sýrem a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.