Sušená treska s citronem

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
16 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
555 mg
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušenou tresku vykostíme nakrájíme přibližně stejné kousky a osušíme. Petrželku nasekáme. V hlubokém talíři smíchám 4 lžíce oleje s trochou citronové šťávy. Ve směsi necháme asi 1 hodinu marinovat porce sušené tresky a občas je otočíme. Potom je vyjmeme.
  • 2
    Rozehrejeme pánev kousky tresky v ní necháme asi 30 minut dusit. Občas je obracíme a zaléváme marinádou. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Po vychladnutí je pokrájíme na proužky.
  • 3
    Do mísy nalijeme šťávu z 1 citronu a zbytek oleje, přidáme nasekanou petržel a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Pokrájenou tresku rozložíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.