Sušené ovoce naložené v brandy

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1039 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
257 g
Vláknina
10 g
Cukr
201 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citronovou kůru oloupeme v dlouhých, úzkých proužcích. Na pánvi ji smícháme s vodou, cukrem a oloupaným zázvorem. Přivedeme k varu a za stálého míchání necháme rozpustit cukr. Cca 5 minut povaříme na mírném ohni.
  • 2
    Do skleněné mísy vložíme všechno sušené ovoce, zalijeme svařeným sirupem a přidáme skořici. Zakryjeme a necháme vychladnout. Poté vyjmeme citronovou kůru a skořici, vmícháme likér a brandy. Rozdělíme do zavařovacích sklenic a uzavřeme.
  • 3
    Před podáváním necháme 2 týdny odstát, nejlépe v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.