Sušené zeleninové krekry se semínky
15 min.
Ingredience
- 200gramůLněné semínko
- 50gramůDýňová semínka
- 1kusChilli paprička
- 2kusyRajčata
- 1kusCibule červená
- 70gramůCeler bulvový
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel hladkolistá
- 1hrstBazalka
- 3kusyRajčata sušená sterilovaná
- 2lžíceVoda pitná
- 1lžičkaKmín římský
- 0,5kusPaprika zelená
- 0,5lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
39 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
20 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem si namočíme do vody 150g lněných semínek a 50g semínek dýňových.
- 2Druhý den namočená semínka propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a dáme je do mixéru. Očistíme a omyjeme si zeleninu a bylinky: zelenou papriku a chilli papričku bez semínek, zralá rajčata, cibuli, celer, stroužky česneku, petrželovou nať a bazalkové lístky. Vše pokrájíme na malé kousky a přidáme je do mixéru k semínkám.
- 3Ještě doložíme na proužky pokrájená sušená rajčata, vodu, sůl, pepř a římský kmín. Směs rozmixujeme téměř na kaši, kterou dáme do mísy. K ní přidáme 50g nenamočených lněných semínek a slunečnicová loupaná semínka. Směs dobře promícháme, případně dochutíme solí a rozetřeme ji na pečící plech o síle do 0.5cm, vyložený pečícím papírem. Těsto nožem nebo rádýlkem nakrájíme na potřebné kousky a plech vložíme do sušičky.
- 4Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při 40°C. Po usušení je rozkrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.