Sušené zeleninové krekry se semínky

15 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
39 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
20 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si namočíme do vody 150g lněných semínek a 50g semínek dýňových.
  • 2
    Druhý den namočená semínka propláchneme v sítu pod studenou vodou, necháme je okapat a dáme je do mixéru. Očistíme a omyjeme si zeleninu a bylinky: zelenou papriku a chilli papričku bez semínek, zralá rajčata, cibuli, celer, stroužky česneku, petrželovou nať a bazalkové lístky. Vše pokrájíme na malé kousky a přidáme je do mixéru k semínkám.
  • 3
    Ještě doložíme na proužky pokrájená sušená rajčata, vodu, sůl, pepř a římský kmín. Směs rozmixujeme téměř na kaši, kterou dáme do mísy. K ní přidáme 50g nenamočených lněných semínek a slunečnicová loupaná semínka. Směs dobře promícháme, případně dochutíme solí a rozetřeme ji na pečící plech o síle do 0.5cm, vyložený pečícím papírem. Těsto nožem nebo rádýlkem nakrájíme na potřebné kousky a plech vložíme do sušičky.
  • 4
    Krekry sušíme přibližně 8-9 hodin při 40°C. Po usušení je rozkrájíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.