Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy
40 min.
Ingredience
- 250gramůHera
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 200gramůCukr moučkový
- 4lžíceLikér mandlový - Amaretto
- 50gramůKakao
- 2lžičkyKáva instantní
- 250gramůSušenky Club - máslové
- 50gramůOřechy lískové
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
940 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Heru nakrájíme na kostičky a na mírné ohni ji rozpustíme. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme špetku soli, moučkový cukr, mandlový likér. Pak přimícháme kakao, instantní kávu a rozpuštěnou heru. Vymícháme ve vláčnou čokoládovou hmotu, část odložíme stranou.
- 2Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme do ní vrstvu máslových sušenek. Sušenky pokryjeme částí čokoládové hmoty a na ni zase naklademe máslové sušenky. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny sušenky a krém. Pak vložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 3Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj lískové oříšky. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a 10 minut pražíme. Po upražení zbavíme oříšky hnědé slupky.
- 4Formu vyjmeme z chladničky, chlebíček vyklopíme a povrch opatrně potřeme zbylou čokoládovou hmotou a zdobíme přepůlenými jádry lískových oříšků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.