Sušenkový chlebíček s lískovými ořechy

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
373 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
940 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Heru nakrájíme na kostičky a na mírné ohni ji rozpustíme. Vejce vyšleháme do pěny, přidáme špetku soli, moučkový cukr, mandlový likér. Pak přimícháme kakao, instantní kávu a rozpuštěnou heru. Vymícháme ve vláčnou čokoládovou hmotu, část odložíme stranou.
  • 2
    Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a vložíme do ní vrstvu máslových sušenek. Sušenky pokryjeme částí čokoládové hmoty a na ni zase naklademe máslové sušenky. Takto pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny sušenky a krém. Pak vložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Plech vyložíme pečícím papírem a nasypeme na něj lískové oříšky. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a 10 minut pražíme. Po upražení zbavíme oříšky hnědé slupky.
  • 4
    Formu vyjmeme z chladničky, chlebíček vyklopíme a povrch opatrně potřeme zbylou čokoládovou hmotou a zdobíme přepůlenými jádry lískových oříšků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.