Sušenkový koláč

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
953 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
59 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 190 °C.
  • 2
    Sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy s polovinou krupicového cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a v předehřáté troubě pečeme asi deset minut. Koláč necháme vychladnout.
  • 3
    V rendlíku rozpustíme ve vodní lázni želatinu s vodou, přidáme polovinu cukru, žloutky a za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až směs zhoustne. Odstavíme a vmícháme brandy a kakaový krém. Směs vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání. Hlídáme, aby nám krém příliš neztuhl.
  • 4
    V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme moučkový cukr a po částech zamícháme do vychladlé směsi se žloutky.
  • 5
    Vyšleháme šlehačku a rovněž vmícháme do žloutkové směsi. Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit asi tři hodiny. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.