Sušenkový koláč s kandovaným ovocem

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy se sto gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a necháme v chladničce ztuhnout.
  • 2
    Ve větší míse smícháme pokrájené kandované ovoce, hrozinky a rum, necháme uležet.
  • 3
    V misce rozpustíme ve sto dvaceti pěti ml mléka želatinu, až nabobtná. V rendlíku promícháme padesát gramů cukru, zbylé mléko se solí, vmícháme želatinovou směs, dáme rendlík do vodní lázně, za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až se želatina zcela rozpustí. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky a zahříváme, ale nesmíme vařit, až krém zhoustne, poté nalijeme na kandovanou směs. Krém vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání.
  • 4
    V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.
  • 5
    Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.