Sušenkový koláč s kandovaným ovocem
120 min.
Ingredience
- 110gramůCukr moučkový
- 1lžíceRum
- 10gramůHrozinky
- 10gramůPapaya kandovaná
- 10gramůAnanas kandovaný
- 10gramůZázvor kandovaný
- 10gramůPomerančová kůra
- 4lžičkyŽelatina
- 1špetkaSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 80gramůČokoláda mléčná
- 170gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
25 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy se sto gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a necháme v chladničce ztuhnout.
- 2Ve větší míse smícháme pokrájené kandované ovoce, hrozinky a rum, necháme uležet.
- 3V misce rozpustíme ve sto dvaceti pěti ml mléka želatinu, až nabobtná. V rendlíku promícháme padesát gramů cukru, zbylé mléko se solí, vmícháme želatinovou směs, dáme rendlík do vodní lázně, za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až se želatina zcela rozpustí. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky a zahříváme, ale nesmíme vařit, až krém zhoustne, poté nalijeme na kandovanou směs. Krém vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání.
- 4V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.
- 5Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.