Sušenky florentýnky

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 50gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůCukr moučkový
    • 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 50gramůMandle
    • 25gramůPomerančová kůra
    • 25gramůCitronová kůra
    • 25gramůHrozinky
    • 25gramůTřešně kandované
    • 125gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
65 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečícím papírem vyložíme 2 plechy. V pánvi rozehřejeme máslo a cukr, poté odstavíme z plamene. Vmícháme mouku a promícháme, přidáme nasekané mandle, hrozinky, citronovou a pomerančovou kůru, nasekané kandované třešně a promícháme. Lžičkou nabíráme směs a klademe na plechy, aby mezi jednotlivými placičkami byl dostatek místa.
  • 2
    V předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 10 minut. Jakmile vyndáme z trouby, nožem upravíme okraje a necháme chvíli chladnout.
  • 3
    Povrch každé sušenky polijeme roztavenou čokoládou. Jakmile začne čokoláda tuhnout, přejedeme vidličkou po sušence tak, abychom vytvořili vlnky.
  • 4
    Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.