Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
51 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
8 g
Cukr
79 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
  • 2
    Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.
  • 3
    Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.