Sušenky s kandovanou pomerančovou kůrou
55 min.
Ingredience
- 0,5lžíceCitronová kůra
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 4kusyVejce slepičí
- 500gramůMandle mleté
- 500gramůCukr krupice
- 1,5lžičkySkořice mletá
- 60gramůKandovaná pomerančová kůra
- 2špetkyHřebíček mletý
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 530gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na polevu
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1178 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
51 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
8 g
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Žloutky s vejci a cukrem šlehačem ušleháme do pěny. Přimícháme umleté mandle, drobně pokrájenou kandovanou pomerančovou kůru, mletý hřebíček, skořici, ustrouhanou citronovou kůru a šťávu. Mouku (500 g, zbylou mouku odložíme na posypání válu) promícháme s kypřicím práškem a vmícháme do vaječné směsi. Vypracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na placku o tloušťce 4 mm. Těsto nakrájíme na čtverce 3x7 cm, zakryjeme a necháme alespoň 3 hodiny odpočívat. Poté sušenky vyrovnáme na plechy a v předehřáté troubě 20 – 25 minut, až zezlátnou.
- 3Upečené sušenky necháme vychladnout na mřížce a poté potřeme polovou, kterou jsme připravili utřením moučkového cukru se šťávou, a necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.