Sušenky s vločkami
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2šálkyMouka polohrubá
- 0,75šálekCukr krupice
- 1lžíceTuk
- 0,5šálekOvesné vločky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
2 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Nejprve ušleháme cukr s máslem, když směs napění, můžeme přidat žloutek z jednoho vejce.
- 2Do vzniklé směsi přidáme mouku, jedlou sodu a sůl, vše dobře promícháme. Na závěr přimícháme vločky. Hotové těsto dáme do chladničky na 20 minut odležet.
- 3Troubu si předehřejeme na 200 °C. Plech na pečení si pomažeme tukem.
- 4Lžící z těsta vytvarujeme hromádky, které pokládáme na plech. Hromádky můžeme zadní stranou lžíce vytvarovat do tvaru kola.
- 5Pečeme 10 minut dozlatova. Necháme je vychladnout a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.