Sušenky se slunečnicovými semínky
60 min.
Ingredience
- Na náplň
- 100gramůSlunečnice - semena
- 100gramůMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- Na těsto
- 1špetkaSůl
- 1,5lžičkyCitronová kůra
- 100lžicMed včelí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1476 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
25 g
Sacharidy
326 g
Vláknina
4 g
Cukr
288 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem, sušenky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2Mouku (250 g, zbylé odložíme na posypání válu) prosejeme do mísy, přimícháme sůl, strouhanou citronovou kůru, med, nakrájené máslo a rozšlehané vejce. Pomocí hnětače vypracujeme drobenkové těsto, které ručně zpracujeme do hladka. Utvoříme z něj bochánek, zabalíme do fólie a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
- 3V mezičase připravíme náplň. Slunečnicová semínka s medem, smetanou a máslem zlehka osmažíme na pánvi. Poté necháme vychladnout.
- 4Odpočinuté těsto na pomoučeném vále rozválíme a tvořítkem s vroubky vykrajujeme placičky, které rozložíme na plechy. Na sušenky lžičkou vrstvíme slunečnicovou náplň. Sušenky pečeme v předehřáté troubě 11 – 15 minut, až zezlátnou.
- 5Upečené sušenky necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.