Sušenky z arašídového másla
85 min.
Ingredience
- Příprava na pečení
- Těsto
- 130gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMáslo arašídové
- 230gramůCukr krystal
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 80gramůArašídy
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4577 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
475 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
4 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Několik plechů vymažeme 2 lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.
- 2Těsto: V hlubší míse utřeme arašídové máslo s čerstvým máslem a cukrem. Potom do těsta vmícháme celé jedno vejce a hmotu důkladně promícháme. Na promíchanou hmotu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přisypeme najemno sekané ořechy. Těsto vymícháme dohladka a zabalené v potravinářské fólii necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Po této době z těsta vyválíme asi 20 kuliček, velkých asi na jedno sousto, a kuličky vyrovnáme na připravené plechy tak, aby se při pečení neslepily a pečeme je ve vyhřáté formě asi 15 minut dozlatova. Hotové kousky necháme vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme studené, nejen jako pohoštění, ale i o Vánocích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.