Sušený celer

45 min.
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
53 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce s vodou přilijeme ocet a přivedeme k varu. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky, které vložíme do vřící vody. Povaříme přibližně 15 minut doměkka. Potom scedíme a necháme okapat, uschnout a vychladnout.
  • 2
    Potom celer nakrájíme na tenké plátky. Plátky celeru rozložíme na síto a na sluníčku sušíme asi 2 dny. Usušený celer pak jen krátce dosušíme v sušičce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.