Sušený celer
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 2decilitryOcet kvasný lihový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
53 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce s vodou přilijeme ocet a přivedeme k varu. Celer omyjeme, oloupeme a rozkrojíme na půlky, které vložíme do vřící vody. Povaříme přibližně 15 minut doměkka. Potom scedíme a necháme okapat, uschnout a vychladnout.
- 2Potom celer nakrájíme na tenké plátky. Plátky celeru rozložíme na síto a na sluníčku sušíme asi 2 dny. Usušený celer pak jen krátce dosušíme v sušičce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.