Sushi s avokádem a zeleninou
20 min.
Ingredience
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůAvokádo
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 80gramůSalát hlávkový
- 15gramůMajonéza
- 40gramůŘasa Nori
- 250gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
135 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
685 mg
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku i dužinu z avokáda nakrájíme na nudličky, pokapeme citronovou šťávou, salátové listy rozkrájíme na proužky a potřeme majonézou.
- 2Na podložku rozložíme plátky řasy nori, přiložíme dušenou rýži a rozprostřeme po celé ploše řasy. Přiložíme avokádo, okurku, proužky salátu a pomocí podložky zavineme do pevné ruličky. Okraje slepíme zrnkem rozmačkané dušené rýže, ruličku nakrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.