Sushi s barevnou rýží
20 min.
Ingredience
- 2mililitryBarva do potravin oranžová
- 2mililitryBarva na poživatiny zelená
- 2mililitryBarva pro použití v potravinách červeň malinová
- 300gramůRýže dušená
- 40gramůŘasa Nori
- 10gramůWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Postup přípravy
- 1Dušenou rýži rozdělíme do čtyř misek, v jedné misce necháme bílou rýži, ve druhé misce pokapeme rýži červeným barvivem, ve třetí misce zeleným barvivem a ve čtvrté misce oranžovým barvivem. Rýži v miskách s barvou promícháme a necháme uležet, dokud se stejnoměrně neobarví.
- 2Plátky řasy nori rozložíme na podložku, jako první vrstvu naneseme bílou rýži, přimáčkneme, další vrstvou bude zelená rýže, pak červená a nakonec oranžová. Každou vrstvu zvlášť přimáčkneme, aby se vrstvy nepromíchaly. Poslední vrstvu potřeme pastou wasabi. Pomocí podložky řasu zarolujeme do závitku, okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.