Sushi s barevnou rýží

20 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dušenou rýži rozdělíme do čtyř misek, v jedné misce necháme bílou rýži, ve druhé misce pokapeme rýži červeným barvivem, ve třetí misce zeleným barvivem a ve čtvrté misce oranžovým barvivem. Rýži v miskách s barvou promícháme a necháme uležet, dokud se stejnoměrně neobarví.
  • 2
    Plátky řasy nori rozložíme na podložku, jako první vrstvu naneseme bílou rýži, přimáčkneme, další vrstvou bude zelená rýže, pak červená a nakonec oranžová. Každou vrstvu zvlášť přimáčkneme, aby se vrstvy nepromíchaly. Poslední vrstvu potřeme pastou wasabi. Pomocí podložky řasu zarolujeme do závitku, okraj řasy přilepíme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, závitek nakrájíme na silnější plátky, vyskládáme na talíř a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.