Sushi s hřebenatkami

60 min.
Japonsko

Ingredience

      • 1špetkaSůl
      • 1lžičkaCukr moučkový
      • 300gramůRýže na sushi
      • 125gramůKaviár
      • 4kusyŘasa Nori
      • 2lžíceOcet vinný
      • 32kusůHřebenatka
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    582 kcal
    Bílkoviny
    65 g
    Tuky
    24 g
    Sacharidy
    28 g
    Vláknina
    5 g
    Cukr
    4 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Připravíme si plech, na který rozložíme potravinářskou fólii.
    • 2
      Hřebenatky očistíme tak, aby z nich zbyl jen bílý sval. Do malé misky dáme 2 lžíce octa, cukr a sůl, přihodíme hřebenatky a promícháme. Necháme odstát asi 20 minut. Hřebenatky scedíme a vyložíme na připravený plech.
    • 3
      Do větší mísy nalijeme teplou vodu s octem, kam si namáčíme ruce, aby se rýže nelepila. Rýži rozložíme na hřebenatky a pevně stlačíme ke dnu. Vrstvu uhladíme, aby byla rovnoměrná.
    • 4
      Na vrstvu rýže rozetřeme kaviár. Připravíme si pláty řas a rozložíme na rýži, opět přimáčkneme. Takto vytvoříme ještě jednu vrstvu.
    • 5
      Naskládané suroviny přeložíme fólií a zatížíme dalším pekáčkem s vodou. Necháme asi 25 minut odležet. Poté rozbalíme fólii a koláč vyklopíme na prkénko. Pomalu odstraníme zbytek fólie a koláč rozkrájíme na středně velké kousky.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.