Sushi s hřebenatkami
60 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 300gramůRýže na sushi
- 125gramůKaviár
- 4kusyŘasa Nori
- 2lžíceOcet vinný
- 32kusůHřebenatka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
24 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si plech, na který rozložíme potravinářskou fólii.
- 2Hřebenatky očistíme tak, aby z nich zbyl jen bílý sval. Do malé misky dáme 2 lžíce octa, cukr a sůl, přihodíme hřebenatky a promícháme. Necháme odstát asi 20 minut. Hřebenatky scedíme a vyložíme na připravený plech.
- 3Do větší mísy nalijeme teplou vodu s octem, kam si namáčíme ruce, aby se rýže nelepila. Rýži rozložíme na hřebenatky a pevně stlačíme ke dnu. Vrstvu uhladíme, aby byla rovnoměrná.
- 4Na vrstvu rýže rozetřeme kaviár. Připravíme si pláty řas a rozložíme na rýži, opět přimáčkneme. Takto vytvoříme ještě jednu vrstvu.
- 5Naskládané suroviny přeložíme fólií a zatížíme dalším pekáčkem s vodou. Necháme asi 25 minut odležet. Poté rozbalíme fólii a koláč vyklopíme na prkénko. Pomalu odstraníme zbytek fólie a koláč rozkrájíme na středně velké kousky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.