Sushi s tuňákem
15 min.
Ingredience
- 80gramůAvokádo
- 8mililitrůCitronová šťáva
- 130gramůTuňák obecný
- 40gramůŘasa Nori
- 10mililitrůOcet rýžový
- 250gramůRýže dušená
- 10gramůWasabi pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
5 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
211 mg
Postup přípravy
- 1Syrový filet z tuňáka bez kůže nakrájíme na tenké plátky a potřeme pastou wasabi. Avokádo oloupeme, dužinu rozkrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Plátky řasy rozložíme na podložku, pokryjeme vrstvou dušené rýže, pokapeme octem, navrch položíme plátky avokáda, plátky tuňáka. Řasu s náplní zavineme do pevné ruličky, okraj připevníme rozmačkaným zrnkem dušené rýže, pokrájíme na silnější plátky, upravíme na servírovací talíř a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.