Suši s tuňákem a lososem
40 min.
Ingredience
- Suši s lososem
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžičkyCukr krupice
- 6hrnkůRýže thajská
- 140gramůLosos - filety
- 1lžičkaWasabi pasta
- 5kusůŘasa Nori
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5kusOkurka salátová
- Suši s tuňákem
- 5kusůŘasa Nori
- 140gramůTuňák obecný
- 1lžičkaWasabi pasta
- 6kusůMrkev kořen
- 6hrnkůRýže thajská
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2227 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
9 g
Sacharidy
492 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme suši s tuňákem. Maso nakrájíme na proužky, mrkev pokrájíme také na proužky a spaříme. Polovinu placky nori rozprostřeme na bambusovou podložku, položíme na ni stejně velký kousek masa a pokapeme naředěnou pastou wasabi. Vedle masa položíme proužek mrkve a placku srolujeme do pevného závitku. Okraje navlhčíme vodou a uhladíme. Voskovaný papír navlhčíme, posypeme vrstvou vařené rýže, doprostřed dáme proužek ryby a srolujeme. Papír odstraníme a závitek nakrájíme navlhčeným nožem na kolečka.
- 2Poté připravíme suši s lososem. Vajíčka rošleháme se solí a cukrem. Ve velké pánvi rozpálíme olej, přilijeme vejce, zlehka zamícháme a necháme povařit. Omeletu přemístíme na utěrku a necháme vychladnout. Na bambusovou podložku položíme vždy placku nori, navrch dáme omeletu, překryjeme vrstvou rýže a přes ní položíme na proužky nakrájené rybí maso. Ochutíme naředěnou wasabi pastou, vedle masa položíme proužek okurky. Přeložíme napůl a vzniklý závitek nakrájíme vlhkým nožem na kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.