Suši z lososa a kaviáru
60 min.
Ingredience
- 125gramůRýže Basmati
- 100gramůKaviár
- 2mililitryOcet rýžový
- 2gramyCukr krupice
- 2gramySůl
- 50gramůLosos - filety
- 4mililitryWasabi pasta
- 1mililitrOmáčka sójová
- 4kusyŘasa Nori
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
399 mg
Cukr
815 mg
Postup přípravy
- 1Rýži uvaříme do měkka. Jakmile je rýže hotová, promícháme ji s cukrem, octem a solí. Poté počkáme, až rýže zchladne.
- 2Jakmile rýže zchladne, vlhkýma rukama vytvoříme 24 stejně velkých rýžových válečků. Když máme válečky hotové, nařežeme 24 proužků z listů řas Nori.
- 3Do jednoho proužku řasy vždy balíme váleček rýže, který dochutíme wasabi omáčkou a do rýže vmáčkneme proužek lososa. Lososa střídáme s vrstvičkou kaviáru.
- 4Suši podáváme se sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.