Suši z lososa a kaviáru

60 min.
Japonsko

Ingredience

    • 125gramůRýže Basmati
    • 100gramůKaviár
    • 2mililitryOcet rýžový
    • 2gramyCukr krupice
    • 2gramySůl
    • 50gramůLosos - filety
    • 4mililitryWasabi pasta
    • 1mililitrOmáčka sójová
    • 4kusyŘasa Nori
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
118 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
399 mg
Cukr
815 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži uvaříme do měkka. Jakmile je rýže hotová, promícháme ji s cukrem, octem a solí. Poté počkáme, až rýže zchladne.
  • 2
    Jakmile rýže zchladne, vlhkýma rukama vytvoříme 24 stejně velkých rýžových válečků. Když máme válečky hotové, nařežeme 24 proužků z listů řas Nori.
  • 3
    Do jednoho proužku řasy vždy balíme váleček rýže, který dochutíme wasabi omáčkou a do rýže vmáčkneme proužek lososa. Lososa střídáme s vrstvičkou kaviáru.
  • 4
    Suši podáváme se sójovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.