Švábská jablková bublanina

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
  • 4
    Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.