Švábská jablková bublanina
80 min.
Ingredience
- 220gramůCukr moučkový
- 5kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 125gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka polohrubá
- 5lžicDžem meruňkový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 600gramůJablka
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřince, do klenby uděláme nožem zářezy a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Z vajec a cukru ušleháme hustou pěnu, přišleháme máslo a poté vmícháme mouku, kypřicí prášek a špetku soli.
- 4Rozvírací koláčovou formu vymažeme máslem, vlijeme do ní těsto a na něj naskládáme jablka klenbou nahoru. Zlehka je do těsta zatlačíme. Pečeme 50minut. Ještě horkou bublaninu potřeme meruňkovým džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.