Svačinové bagety
50 min.
Ingredience
- 340mililitrůVoda pitná
- 60gramůOlej rostlinný
- 16gramůDroždí
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaCukr bílý Krystal
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na vál
- 600lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1742 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
20 g
Sacharidy
331 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kynuté těsto zpracujeme obvyklým způsobem, vodu použijeme vlažnou a droždí čerstvé v kostce. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme dle návodu nebo připravíme klasicky. Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 2Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a ty rozvalíme na bagety, které uložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Bagety shora nařízneme několika šikmými řezy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Lepšího výsledku se dosáhne použitím specialního plechu na bagety, který má nepřilnavý povrch a je perforovaný. Bagety si udrží svůj tvar a po upečení jsou celé krásně křupavé. Pekla jsem na něm.
- 3Vykynuté bagety rozprašovačem lehce přestříkneme vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut při teplotě 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.