Svačinové bagety

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 340mililitrůVoda pitná
    • 60gramůOlej rostlinný
    • 16gramůDroždí
    • 2lžičkySůl
    • 1lžičkaCukr krupice
    • 1lžičkaCukr bílý Krystal
    • 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na vál
    • 600lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1742 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
20 g
Sacharidy
331 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kynuté těsto zpracujeme obvyklým způsobem, vodu použijeme vlažnou a droždí čerstvé v kostce. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme dle návodu nebo připravíme klasicky. Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  • 2
    Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a ty rozvalíme na bagety, které uložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Bagety shora nařízneme několika šikmými řezy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Lepšího výsledku se dosáhne použitím specialního plechu na bagety, který má nepřilnavý povrch a je perforovaný. Bagety si udrží svůj tvar a po upečení jsou celé krásně křupavé. Pekla jsem na něm.
  • 3
    Vykynuté bagety rozprašovačem lehce přestříkneme vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut při teplotě 200°C.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.