Svařené víno červené

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
457 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr vsypeme do kastrůlku, anebo na pánvičku. Pokropíme vodou, promícháme a zprudka zahříváme. Dále už nemícháme, necháme volně, aby karamel získal světle hnědou barvu, a stáhneme ze sporáku. Opatrně a z dostatečné vzdálenosti zalijeme horkou vodou, stále mícháme, až se všechen karamel rozpustí.
  • 2
    Do rozpuštěného karamelu dáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, skořici a hřebíček. Nakonec vložíme hvězdičku badyánu a vše povaříme na mírném ohni 5—7 minut.
  • 3
    V jiném hrnci zahřejeme víno, když už bude vonět a začne bublat, přilijeme přes cedník karamelovou hmotu a stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Svařené víno rozdělíme do jednotlivých hrníčků. Každý ozdobíme tenkým plátkem citrónu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.