Svařené víno červené
15 min.
Ingredience
- 5lžicCukr krupice
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaHřebíček
- 1kusBadyán
- 4plátkyCitrony
- 1litrVíno červené
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
457 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Cukr vsypeme do kastrůlku, anebo na pánvičku. Pokropíme vodou, promícháme a zprudka zahříváme. Dále už nemícháme, necháme volně, aby karamel získal světle hnědou barvu, a stáhneme ze sporáku. Opatrně a z dostatečné vzdálenosti zalijeme horkou vodou, stále mícháme, až se všechen karamel rozpustí.
- 2Do rozpuštěného karamelu dáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru, skořici a hřebíček. Nakonec vložíme hvězdičku badyánu a vše povaříme na mírném ohni 5—7 minut.
- 3V jiném hrnci zahřejeme víno, když už bude vonět a začne bublat, přilijeme přes cedník karamelovou hmotu a stáhneme ze sporáku.
- 4Svařené víno rozdělíme do jednotlivých hrníčků. Každý ozdobíme tenkým plátkem citrónu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.