Svatební koláčky
80 min.
Ingredience
- 60gramůDroždí
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200lžicCukr krupice
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceCukr moučkový
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- Ořechová náplň
- 600gramůOřechy vlašské
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůMléko polotučné
- 200gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1V hrníčku rozmícháme vlažné mléko, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, přilijeme kvásek, vlažnou smetanu, zbytek cukru, žloutky, pomerančovou kůru, špetku soli. Těsto propracujeme, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo vykynout.
- 2V menší misce smícháme umleté vlašské ořechy, mléko, cukr, vanilkový cukr. Vypracujeme ořechovou náplň do koláčků.
- 3Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rozdělíme na čtverečky, ty plníme připravenou ořechovou náplní a balíme.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené svatební koláčky. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
- 5Po vychladnutí koláčky posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.