Svatební koláčky

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
1 g
Cukr
79 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrníčku rozmícháme vlažné mléko, lžičku cukru a rozdrobené droždí. Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, přilijeme kvásek, vlažnou smetanu, zbytek cukru, žloutky, pomerančovou kůru, špetku soli. Těsto propracujeme, mísu zakryjeme utěrkou a odložíme na teplé místo vykynout.
  • 2
    V menší misce smícháme umleté vlašské ořechy, mléko, cukr, vanilkový cukr. Vypracujeme ořechovou náplň do koláčků.
  • 3
    Těsto na pomoučeném vále vyválíme, rozdělíme na čtverečky, ty plníme připravenou ořechovou náplní a balíme.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené svatební koláčky. Nakonec je potřeme rozšlehaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
  • 5
    Po vychladnutí koláčky posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.