Sváteční bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1,5hrnkyCukr krupice
    • 10lžicOlej stolní
    • 2hrnkyMouka polohrubá
    • 10lžicVoda pitná
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 3lžíceRum
    • 1špetkaSůl
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 6kusůVejce slepičí
    • 1kusPudinkový prášek - vanilkový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
11 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
2 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem našleháme do husté pěny. Po lžičkách přidáváme olej a polovinu horké vody. Do této našlehané hmoty přisypeme mouku předem smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a špetkou soli.
  • 2
    Na závěr vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a také zbylou horkou vodu.
  • 3
    Třetinu těsta smícháme s kakaem rozmíchaným v rumu. Do tukem vymazané a stouhankou vysypané formy nalijeme třetinu světlého těsta, na ně vlijeme kakaové těsto a nakonec dolijeme zbytek světlého těsta.
  • 4
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 45 minut. Upečenou bábovku pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.