Sváteční chudí rytíři s mandlemi
35 min.
Ingredience
- 1kusVeka
- 1,5decilitryMléko plnotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1šálekStrouhanka
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
- 200gramůDžem brusinkový
- 100gramůDžem borůvkový
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 50gramůMandle loupané
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
62 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
523 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.
- 2Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.
- 3Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.
- 4Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.