Sváteční chudí rytíři s mandlemi

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
62 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
523 mg
Cukr
848 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané mandle nastrouháme, dáme do misky a smícháme se skořicovým cukrem.
  • 2
    Veku nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Každý plátek namočíme zlehka z jedné strany do mléka, druhou stranu potřeme brusinkovým džemem. Vždy dva plátky spojíme namazanou stranou k sobě, pak je namočíme do rozšlehaného vejce a strouhanky.
  • 3
    Ve větší pánvi rozpálíme olej a obalené "chudé rytíře" osmažíme z každé strany dozlatova.
  • 4
    Osmažené "chudé rytíře" poklademe na talíře, ozdobíme borůvkovým džemem, kopečkem šlehačky, kterou posypeme nastrouhanými mandlemi, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.