Sváteční ovesná buchta
70 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1špetkaKardamom
- 50gramůMandle
- 40gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 10gramůKakao - prášek
- 420mililitrůVoda pitná
- 50gramůMeruňky sušené
- 50gramůDatle
- 50gramůOřechy vlašské
- 125gramůOvesné vločky
- 0,5lžičkaSirup citronový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky nasypeme do misky, přisypeme ovesné sušené mléko a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme bobtnat asi 12 minut.
- 2Ořechy a mandle použijeme posekané, meruňky s datlemi si nakrájíme na menší kousky. Z bílků si našleháme sníh.
- 3Do ovesných vloček vmícháme 2 žloutky, přisypeme sekané ořechy s mandlemi a posypeme kakaovým práškem. Jako koření dodáme skořici, kardamom a pár kapek citronového sirupu. Vše důkladně promícháme. Přisypeme krájené ovoce a lehce přimícháme sníh z bílků.
- 4Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme při středních teplotách 40 minut.
- 5Vychladlý dort můžeme podávat samostatně jako buchtu nebo korpus ozdobíme šlehačkou a ovocem jako dort.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.