Sváteční ovesná buchta

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky nasypeme do misky, přisypeme ovesné sušené mléko a zalijeme horkou vodou. Promícháme a necháme bobtnat asi 12 minut.
  • 2
    Ořechy a mandle použijeme posekané, meruňky s datlemi si nakrájíme na menší kousky. Z bílků si našleháme sníh.
  • 3
    Do ovesných vloček vmícháme 2 žloutky, přisypeme sekané ořechy s mandlemi a posypeme kakaovým práškem. Jako koření dodáme skořici, kardamom a pár kapek citronového sirupu. Vše důkladně promícháme. Přisypeme krájené ovoce a lehce přimícháme sníh z bílků.
  • 4
    Těsto vložíme do vymazané dortové formy a pečeme při středních teplotách 40 minut.
  • 5
    Vychladlý dort můžeme podávat samostatně jako buchtu nebo korpus ozdobíme šlehačkou a ovocem jako dort.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.