Sváteční perníkový věnec
40 min.
Ingredience
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaHřebíček mletý
- 1špetkaZázvor mletý
- 250gramůCukr krupice
- 120gramůMed včelí
- 1lžičkaAnýz mletý
- 1lžičkaSkořice mletá
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
3 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Utřeme cukr s vejci, přidáme koření, med a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme hodinu uležet hladké těsto.
- 2Plát vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Po dvou dnech zdobíme perníčky.
- 4Nazdobené díly lepíme k sobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.