Svatojakubky s česnekem v karamelu
10 min.
Ingredience
- 8stroužkůČesnek
- 700mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaOcet vinný
- 8kusůMušle svatojakubské
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Nejprve necháme česnek blanšírovat asi půl minuty ve vroucí vodě. Poté ho vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a osušíme. Cukr necháme zkaramelizovan na pánvi, česnek v karamelu namočíme a dáme vychladit na plech potřený tukem.
- 2Mušle zlehka napaříme v bambusovém pařáčku tak, aby zůstaly na dotyk pevné, ale zkřehly. Připravíme si servírovací sklenice, na dno každé vložíme drcený led a naplníme je vychlazeným ryzlinkem. Navrch položíme mušle, pokapeme octem, doplníme česnekem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.