Svatojakubky s česnekem v karamelu

10 min.
Itálie

Ingredience

    • 8stroužkůČesnek
    • 700mililitrůVíno bílé
    • 1lžičkaOcet vinný
    • 8kusůMušle svatojakubské
    • 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve necháme česnek blanšírovat asi půl minuty ve vroucí vodě. Poté ho vyjmeme, zchladíme v ledové vodě a osušíme. Cukr necháme zkaramelizovan na pánvi, česnek v karamelu namočíme a dáme vychladit na plech potřený tukem.
  • 2
    Mušle zlehka napaříme v bambusovém pařáčku tak, aby zůstaly na dotyk pevné, ale zkřehly. Připravíme si servírovací sklenice, na dno každé vložíme drcený led a naplníme je vychlazeným ryzlinkem. Navrch položíme mušle, pokapeme octem, doplníme česnekem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.