Švédská křenová omáčka k rybě
35 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitryVývar rybí
- 2,5decilitryMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 2lžičkyCukr krupice
- 4lžíceKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
598 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a mléko, omáčku vaříme za občasného promíchávání do doby, než se jíška rozvaří. Vaříme asi 10 - 20 minut. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme křen, povaříme minutu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.