Švédská křenová omáčka k rybě

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
598 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Křen očistíme, omyjeme a jemně nastrouháme. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme vývar a mléko, omáčku vaříme za občasného promíchávání do doby, než se jíška rozvaří. Vaříme asi 10 - 20 minut. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Přimícháme křen, povaříme minutu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.