Švédská kynutá skořicová roláda
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 4decilitryMléko plnotučné
- 60gramůDroždí
- 170lžičekCukr krupice
- Na ozdobení
- 1lžíceCukr moučkový
- Na vytření formy
- Těsto
- 170gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2lžičkyKardamom
- 4decilitryMléko plnotučné
- 2kusyCukr skořicový
- 800gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5943 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
548 g
Sacharidy
259 g
Vláknina
4 g
Cukr
168 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme kvásek. Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné vlahé máslo (230 g), jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzejitý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme těsto vykynout (přibližně 40 minut).
- 2Vykynuté těsto položíme na pomoučený vál. Těsto rozválíme na plát, silný přibližně 2 cm. Potřeme rozpuštěným vlahým máslem (70 g), posypeme hustě skořicovým cukrem a svineme do rolády.
- 3Formu na srnčí hřbet vytřeme máslem. Vložíme do ní svinuté těsto, necháme asi 10 - 15 minut kynout.
- 4Pečeme v předehřáté troubě při 170°C - 180°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova.
- 5Upečené těsto po vychladnutí vyklopíme, posypeme práškovým cukrem, zešikma nakrájíme plátky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.