Švédská kynutá skořicová roláda

60 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
5943 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
548 g
Sacharidy
259 g
Vláknina
4 g
Cukr
168 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme kvásek. Do hrnečku vlijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj kvasnice, přidáme lžičku cukru a kvásek necháme vzejít. Do mísy dáme hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, rozpuštěné vlahé máslo (230 g), jemně pomletý kardamom, promícháme a přilijeme vzejitý kvásek. Dolijeme mléko, těsto dobře zpracujeme, poprášíme moukou (1 lžíce), zakryjeme čistou utěrkou a v teple necháme těsto vykynout (přibližně 40 minut).
  • 2
    Vykynuté těsto položíme na pomoučený vál. Těsto rozválíme na plát, silný přibližně 2 cm. Potřeme rozpuštěným vlahým máslem (70 g), posypeme hustě skořicovým cukrem a svineme do rolády.
  • 3
    Formu na srnčí hřbet vytřeme máslem. Vložíme do ní svinuté těsto, necháme asi 10 - 15 minut kynout.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě při 170°C - 180°C přibližně 30 - 40 minut do zlatova.
  • 5
    Upečené těsto po vychladnutí vyklopíme, posypeme práškovým cukrem, zešikma nakrájíme plátky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.