Švédská ptačí hnízda
15 min.
Ingredience
- 8kusůSardelové řezy
- 2lžícePažitka
- 2lžíceKapary
- 3kusyŠalotka
- 4lžíceČervená řepa
- 2kusyBrambory vařené
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 200gramůChléb celozrnný pšeničný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary nadrobno rozkrájíme a v misce je smícháme s pažitkou. Šalotku očistíme, krájíme nadrobno. Sladkokyselou červenou řepu (kostičky) scedíme z nálevu a necháme okapat. Větší uvařenou bramboru ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Na mělkou mísu dáme doprostřed čerstvé syrové žloutky. Sardelové řezy podélně pokrájíme a klademe je do kruhu okolo žloutků. Přiložíme pokrájenou bramboru a kapary s pažitkou.
- 3Vidličkou všechny suroviny důkladně smícháme (při míchání si pomáháme vidličkou).
- 4Ptačí hnízda podáváme s černým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.