Švédská ptačí hnízda

15 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
19 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary nadrobno rozkrájíme a v misce je smícháme s pažitkou. Šalotku očistíme, krájíme nadrobno. Sladkokyselou červenou řepu (kostičky) scedíme z nálevu a necháme okapat. Větší uvařenou bramboru ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Na mělkou mísu dáme doprostřed čerstvé syrové žloutky. Sardelové řezy podélně pokrájíme a klademe je do kruhu okolo žloutků. Přiložíme pokrájenou bramboru a kapary s pažitkou.
  • 3
    Vidličkou všechny suroviny důkladně smícháme (při míchání si pomáháme vidličkou).
  • 4
    Ptačí hnízda podáváme s černým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.