Švédská vepřová pečeně na švestkách

135 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky.
  • 2
    Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek.
  • 3
    Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.