Švédská vepřová pečeně na švestkách
135 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřové kotlety
- 200gramůŠvestky sušené
- 3špetkyZázvor mletý
- 2lžičkySůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžičkaKmín celý
- 100gramůSlanina vepřová
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
941 kcal
Bílkoviny
82 g
Tuky
51 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky omyjeme, dáme do misky, zalijeme vlahou vodou a necháme je 30 minut namočené. Poté je vyjmeme a necháme okapat. Vodu ze švestek si necháme na podlévání masa. Slaninu pokrájíme na plátky.
- 2Omyté vepřové karé s kostí osušíme, podélně uprostřed masového válečku a kostí rozřízneme a vložíme švestky. Maso osolíme, posypeme kmínem, pepřem a zázvorem. Dáme ho do pekáče vytřeného olejem. Maso pokryjeme plátky slaniny a pečeme v předehřáté troubě na 200°C doměkka přibližně 1,5-2 hodiny. Během pečení maso poléváme vodou ze švestek.
- 3Upečené maso nakrájíme na plátky, na talířích je ozdobíme švestkami, polijeme výpekem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.