Švédské koňakové řezy
60 min.
Ingredience
- Na vytření pekáče a posypání řezů
- 180lžicMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceKoňak
- 180gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5889 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
628 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
782 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva. V druhé misce utřeme změklé máslo s cukrem do pěny, poté přimícháme Maizenu, tři žloutky a znovu utřeme do pěny. 3 bílky vyšleháme na tuhý sníh, nakonec přimícháme koňak, postupně přisypeme mouku a za stálého míchání vypracujeme hladké těsto, zapracujeme sníh z bílků. Pekáček vytřeme máslem, vysypeme jemně pomletou strouhankou, těsto do něj nalijeme a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 180°C přibližně 35 - 40 minut.
- 2Upečené těsto necháme vychladnout, nakrájíme na stejně velké obdélníčky, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.