Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy

38 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
232 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté zlaté hrozinky necháme okapat a osušit. 2 lžíce neloupaných mandlí nastrouháme na jemném struhadle, 4 lžíce loupaných mandlí pokrájíme nadrobno. Dva vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 100 g cukru.
  • 2
    Do misky dáme změklé máslo, přidáme k němu vejce, cukr a směs vyšleháme do pěny. Poté do ní zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře vymícháme.
  • 3
    Menší pečící plech vytřeme máslem a těsto rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Plech zakryjeme a dáme do trouby předem vyhřáté na 220°C péct na 5 minut. Poté plech s těstem odkryjeme a na těsto rozetřeme stejnoměrně sníh. Posypeme ho nastrouhanou pomerančovou kůrou, mandlemi a hrozinkami. Znovu těsto dáme do trouby a při 180-200 °C pečeme dalších 5-8 minut dozlatova.
  • 4
    Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme úhledné řezy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.