Švédské pomerančovo-hrozinkové řezy
38 min.
Ingredience
- Na potření těsta a posypání
- 200gramůHrozinky
- 2lžíceMandle loupané
- 4lžíceMandle
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžícePomerančová kůra
- 150gramůCukr krupice
- Na vytření plechu
- Těsto
- 2,5gramyMáslo čerstvé
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceMandle neloupané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
232 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Omyté zlaté hrozinky necháme okapat a osušit. 2 lžíce neloupaných mandlí nastrouháme na jemném struhadle, 4 lžíce loupaných mandlí pokrájíme nadrobno. Dva vaječné bílky vyšleháme na tuhý sníh, postupně do něj zašleháme 100 g cukru.
- 2Do misky dáme změklé máslo, přidáme k němu vejce, cukr a směs vyšleháme do pěny. Poté do ní zamícháme prosátou mouku s kypřícím práškem do pečiva a těsto dobře vymícháme.
- 3Menší pečící plech vytřeme máslem a těsto rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Plech zakryjeme a dáme do trouby předem vyhřáté na 220°C péct na 5 minut. Poté plech s těstem odkryjeme a na těsto rozetřeme stejnoměrně sníh. Posypeme ho nastrouhanou pomerančovou kůrou, mandlemi a hrozinkami. Znovu těsto dáme do trouby a při 180-200 °C pečeme dalších 5-8 minut dozlatova.
- 4Upečený koláč necháme vychladnout, nakrájíme úhledné řezy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.