Švédské vánoční sušenky

35 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.
  • 2
    Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.
  • 3
    Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
  • 5
    Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 11. 2016
Švédské vánoční sušenky
Kam se v postupu ztratilo to celé vejce???