Švédské vánoční sušenky
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMarmeláda brusinková
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Oba cukry a máslo utřeme do pěny, přidáme mouku, sůl, kypřící prášek a skořici. Vymícháme hladké těsto které dáme odležet do chladu.
- 2Vyválíme plát, silný cca 3 mm a tvořítkem vykrajujeme různé vánoční tvary.
- 3Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným bílkem a zasypeme krystalovým cukrem se skořicí.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Sundáme z plechu a necháme vychladnout.
- 5Polovinu sušenek namažeme brusinkovou zavařeninou a slepíme se zbylými sušenkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 4. 11. 2016
Švédské vánoční sušenky
Kam se v postupu ztratilo to celé vejce???