Švédský koláč

50 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme tukem a nasypeme do něj 2 hrnky připravené směsi. Na směs vlijeme náplň umíchanou z tvarohu, vejce, cukru, mléka a rozinek. Na náplň nasypeme zbylou suchou směs, dobře uhladíme a povrch zakapeme 100 g rozpuštěného másla. Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.