Švédský koláč
50 min.
Ingredience
- Náplň
- 750gramůTvaroh jemný
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 500mililitrůMléko polotučné
- 1hrstHrozinky
- Na přelití
- Na vymazání
- 2lžíceTuk
- Směs
- 600gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
15 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva na sypkou směs. Pekáč silně vymažeme tukem a nasypeme do něj 2 hrnky připravené směsi. Na směs vlijeme náplň umíchanou z tvarohu, vejce, cukru, mléka a rozinek. Na náplň nasypeme zbylou suchou směs, dobře uhladíme a povrch zakapeme 100 g rozpuštěného másla. Koláč zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.