Švestková omáčka k vařenému masu

90 min.

Ingredience

    • 600gramůHovězí maso vařené
    • 600gramůŠvestky
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 40gramůPovidla švestková
    • 1000mililitrůVývar z uzeného masa
    • 30mililitrůCitronová šťáva
    • 10gramůCitronová kůra
    • 10gramůSůl
    • 1špetkaCukr krupice
    • 3gramySkořice mletá
    • 400gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut.
  • 2
    Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut.
  • 3
    Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.