Švestková omáčka k vařenému masu
90 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso vařené
- 600gramůŠvestky
- 80gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 40gramůPovidla švestková
- 1000mililitrůVývar z uzeného masa
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůCitronová kůra
- 10gramůSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 3gramySkořice mletá
- 400gramůKnedlík kynutý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
25 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut.
- 2Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut.
- 3Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.