Švestková povidla bez míchání

320 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky vypeckujeme, rozpůlíme, posypeme cukrem a zalijeme octem. Necháme v chladu 12 hodin stát.
  • 2
    Potom švestky vložíme do teflonového kastrolu a vaříme na mírném ohni 4 - 5 hodin (nesmíme míchat). Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla houstnou, dovaříme je za stálého míchání do husta.
  • 3
    Povidla naplníme do čistých skleniček a po vychladnutí dobře uzavřeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.